fredag 13. mai 2011

Barna lager animasjon på iPad


"Mauren er sint, han er sulten. Han finner et blåbær som han spiser, da blir han så glad. Han spiser bæret og blir helt blå i munnen og på tungen. Deretter blir han så trøtt at han sovner". 

I femårsklubb i dag startet vi å eksperimentere med ulike tilnærminger til animasjon. En gruppe jobbet med fotoapparat og datamaskin mens denne gruppen jobbet med applikasjonen Animation creator. Det var en voksen, en iPad og 8 barn. Det var for mange, men vi ønsket og prøve selv om ikke de praktiske forutsetningene var til stede. Så barna ble enige om en enkel historie og sammen med veiledning fra en voksen skapte de denne animasjonen. Underveis snakket vi mye om ansiktsuttrykk og hvordan man ser ut og har det når man har ulike følelser   Når man er sint, lei seg, glad og trøtt.

Animasjonen går litt kjapt, men vi skal leke mer med denne applikasjonen. Den er helt ny for den voksne også...


Hele Månebasen har vært opptatt med maur i det siste, da vi på flere turer har vært i nærkontakt med arten. Vi har til og med hatt såpass nærkontakt at vi har fått studert dem litt innomhus.

Barna har latt seg inspirere og uttrykt dette b.l.a  gjennom tegning,  i samlinger, høytlesing, som tema i bruk av digitale verktøy og vi har funnet ut mer om dem på internett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails