onsdag 22. juni 2011

Stigelek

  Klatremus og vennene 010BrannmannbildeKlatremus og vennene 014Klatremus og vennene 003
Da barna var ute å lekte i dag var det en håndfull gutter som var veldig opptatt av brannmann-lek. Det var de samme som deltok i teaterleken tidligere i år, å leke brannmann (eller slukningsarbeider?Forslag til mer politisk korrekt benevnelse settes pris på) er populært hos fireåringene om dagen.


Det kom også  noen nye og yngre deltagere med i leken. Han ene fant seg en stige som han fornøyd trakk over plassen. Forklaringa på det var at det var brann på taket av barnehagen og den skulle han slukke. "Tsh, tsh, jeg må slukke brannen. Det brenner på taket, tsh, tsh". Og det var jo klart at han skulle ha stigen, når en treåring først har tatt seg bryderiet med å slepe en stige mange meter over gårdsplassen da må vi finne en løsning:
Men taket var i overkant for den voksne, så de ble enige om at stigen kunne brukes til å redde, eller fange dyr i treet. For det gjør jo også brannmenn (brannfolk?). Selvfølgelig var det også  branner i treet som måtte slukkes. Så, stigen ble flyttet litt rundt på til alle var fornøyde med plasseringen. For den skulle stå støtt i tillegg til at de skulle komme seg litt opp i høyden. Så da alle var fornøyd var leken i gang.

Og leken ble populær, så et køsystem måtte på plass. En kø, med en startstrek som alle måtte stå bak. Så var det bare å vente på tur...

Eller, er det bare når man vil så veldig gjerne klatre og ikke engang har fylt tre år? Den voksne måtte jo stå og holde på stigen og følge med på de som klatret men heldigvis fikk vi litt assistanse fra både større barn og voksne, så etterhvert fungerte køsystemet helt perfekt. Barna er glad i å klatre, men gjør det som oftest uten stige.

2 kommentarer:

  1. Veldig bra!
    Tja, det heiter no fortsatt Jordmor (trur eg), så viss menn kan vere Jordmødre kan vel jenter vere Brannmann ;-)

    SvarSlett
  2. Tøft!
    Stigen var jo skikkelig høy også - gruskummeltgøy må det ha vært å få lov å klatre der altså :-)
    Heldige barn i Myrertoppen barnehage!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails