onsdag 1. juni 2011

Et Nordisk IKT prosjekt


Barns formidling av barnehagens nærmiljø og egen kultur med digitale verktøy:
 Dette er Dompapen, han var på leiting etter venner etter at han mistet sin beste venn. Og venner fant han, på Gotland...

I går så barna i barnehagen en film hvor han fant sine nye venner fra Danmark, Finland og Sverige. Men han ble først med til Norge for å bli kjent med Myrertoppen barnehage. For han ville gjerne være med til de som hadde funnet vennen hans. Og barna tok vel i mot den lille kulturformidleren og viste han rundt. De viste både hva de holder på med og noen ble litt inspirert og ville tegne han.




Vi skal nå gå inn i et prosjekt som startet med et arbeidsseminar, hvor vi samarbeider med barnehager i de Nordiske landene; Danmark, Sverige og Finland. Mulig vi avslutter med Island men foreløpig er det oss fire. Vi vil samarbeide med Senteret for IKT i utdanningen.

Utgangspunktet er at hver barnehage har en kulturformidler. I Myrertoppen starter vi prosjektet med de eldste barna, men samarbeider tett på huset slik at alle kan komme med på sikt.

Kulturformidlerne Norge: Dompapen, Danmark: Lamse, Finland: Ludvig og Sverige:  Torleif vil delta i barnas aktiviteter og barna skal dokumentere sine aktiviteter og sitt nærmiljøet rundt barnehagen.

Dokumentasjonen skal gjøres med bruk av digitale verktøy. Barna skal være produsenter i sitt møte med digitale verktøy i Myrertoppen barnehage.  Kosedyret blir sendt i tur og orden rundt til de respektive barnehagene hvor den får presentere det den opplevde i den forrige barnehagen den besøkte.

Vi og barna tar bilder, filmer, animerer og fortsetter som vanlig men vi legger deler av informasjonen inn på en minnepinne som kulturformidleren har rundt halsen slik at barna i mottaks barnehagen lett kan få informasjonen.

Vi voksne i de ulike barnehagene kommer til å samarbeide gjennom å bruke en plattform som heter Etwinning, der har prosjektet vårt en liten portal på en underside som heter Twin Space. Der er det en prosjektleder fra hvert land som har kontakt med de tre andre prosjektlederne i de andre landene. På den måten kan vi kommunisere og videreformidler det barna våre ønsker å vise til barn og voksne i de andre Nordiske landene. Samtidig har vi har et lukket forum å arbeide på.

Vi vil selvsagt holde dere oppdatert her.

2 kommentarer:

  1. FANTASTISK spennende! Så FLOTT! Jeg digger dere og tvitrer og deler dette på Facebook - people have to know :-)

    SvarSlett
  2. Hehe,takk for nok en strålende kommentar Kari Anna. Artig å høre at du liker det vi gjør. Her på Myrertoppen er det så mange stråelnde folk som gjør så mye bra sammen med barna, så å blogge om det og vise det frem er veldig stas.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails