fredag 26. november 2010

Jernbaneutvikling

November19_ 322 (Large)
Den siste tiden har vi sett en voldsom utvikling når det gjelder jernbanebygging på Måne. Før så var det dårlig samarbeid mellom “arbeiderene” hvor de bygde litt her og litt der og resultatet ble en jernbane med mange blindveier og lite sammenhengende spor.
Men den siste tiden har barna begynt å samarbeide mye mer, nå har de en plan på hvordan banen skal bli og jobber sammen for å få det til. Samarbeidet er på tvers av aldersgruppene ser vi også ofte, både fireåringene og femåringene deltar i byggingen. (Kanskje NSB/Jernbaneverket har noe å lære?)
November19_ 324 (Large)
Nå har de også gått over til å bygge jernbanen ferdig før de begynner å leke med den, før var det noen som bygde mens andre lekte på den halvferdige banen. Banene har også blitt mye mer avanserte med mange sidespor, tunneler og svære broer, ofte er nesten hele byggerommet i bruk.
Vi har også sett eksempler på at to forskjellige leker har smeltet sammen til en, som sist uke da en gjeng bygde jernbane mens en annen gjeng bygde dyrehage. Plutselig fant de ut at kanskje jernbanen kunne være en måte å komme seg til dyrehagen for de som ikke hadde bil, og vips var to forskjellige leker smeltet sammen til en.
bilde (Large) November26_ 012 (Large)
Fra to forskjellige leker til en…
Fra dagens jernbaneøkt:
 November26_ 040 (Large)November26_ 018 (Large)
November26_ 024 (Large) November26_ 035 (Large)
 November26_ 039 (Large) 
Å nei, katastrofe!!!!!

November26_ 042 (Large)    
Men det er bare å brette opp ermene å bygge opp broa igjen. (Men det skulle vise seg å ikke være så lett, da de nesten var ferdige med å bygge den opp så raste den ned igjen. Etter fire-fem forsøk gikk de lei og pakket sammen…)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails