onsdag 9. november 2016

Endelig har vi fått akvariefisk!!!

Fireåringene har ventet og ventet på å få akvariet vi arvet i gang. Og vi har forberedt oss godt. I dag var tiden inne for å skaffe fiskene. En voksen dro av gårde til dyrebutikken for å kjøpe Neontetra og sugefisk. Vi har lært at de skal være nokså hardføre.
Hun som jobbet i dyrebutikken sa at kampfisk også kan bo sammen med de vi hadde planlagt, og de var jo bare sååå fine! Men man kan bare ha én kampfisk, ellers begynner de å sloss. Hun fortalte også hva om skulle til for at fiskene skal få det bra hos oss. For eksempel så må man følge bruksanvisningen på posen vi får fiskene i, for at ikke overgangen til nytt hjem skal bli for stor. Vi måtte også ha weekend-mat, slik at fiskene klarer seg når vi ikke er der.


Alle barna satt ved matbordet og spiste lunsj, da fiskene ankom, og vi fikk snakket om og tittet litt på dem før vi puttet de oppi. Vi gikk grundig til verks, og gjorde som bruksanvisningen sa.

Etter at posene hadde ligget i akvariet, og fått litt og litt vann fra vårt akvarie oppi seg, kunne vi forsiktig slippe fiskene fri. De tre barna som hadde vist mest interesse under fisketilvenningen, fikk tømme en pose hver.

Så nå har vi altså 6 neontetra,...

... en lekker kampfisk...

...og en sugefisk, som spiser alger fra bunnen og glasset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails