fredag 16. oktober 2015

Naturmaterialer som maleredskaper

På en deilig høsttur i skogen, fikk 3-åringene i oppdrag å finne materialer som kan brukes til å male med. De lekte og koste seg og så ut til  å ha glemt hele oppgaven, men plutselig innimellom kom de med kongler eller pinner og sa: -Denne kan vi male med! Og vi voksne samlet jo også litt av hvert. Da vi var tilbake i barnehagen, og etter mat og hvilestund, møtte barna denne invitasjonen på bordene:
Oppmerksomheten ble straks fanget, og barnas planer om å bygge med duplo ble valgt vekk.Vi hadde også litt blåbær til å male med.

Barna fant ulike tilnærmingsmåter til oppgaven. Noen dyppet hele blomsten i maling, andre ville bare bruke stilkene, noen prøvde ut alle mulige varianter, og noen fant raskt en favoritt. Dette resulterte i mange ulike uttrykk. Noen ville male flere bilder, mens andre var fornøyd med ett.

Denne dagen var vi få barn pga høstferie. Det gjorde hele organiseringen en hel del enklere. Alle kunne bli med på samme tid. Uken etter fortsatte vi med de som hadde vært på ferie, og vi jobbet i små grupper. 
Bildene ble montert slik, med bilder fra prosessen på samme plakat.

2 kommentarer:

  1. For en spennende prosess, og så fint det ble :)

    SvarSlett
  2. Takk! Ja, dette var veldig gøy, og barna snakket mye om det etterpå.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails