torsdag 11. juni 2015

Påfugler

IMG_9000 (Large)

Dette prosjektet startet med at en voksen satt og tegnet en påfugl for seg selv (tegningen over). Barna kom borttil og ville bli med. Så var vi i gang. Konsentrasjonen var sterk. Den voksnes rolle i var først og fremst å holde fokuset og holde konsentrasjonen. Det er lett å slutte for tidlig i en så avansert prosess som dette ble. Barna viste seg fra sine beste sider. De fleste gjorde bildet ferdig i løpet av to ulike økter.

Først kom tegningen og en annen dag kom malingen og så for noen litt tegning igjen. Her har den voksne lagt vekt på tydelighet, ikke mye tull og tøys denne gangen. Vi har også skjermet tegnerommet for disse anledningene. Barna får erfare at når de øver vil resultatet bli fint.

Geometriske former har vært tema i dette bilde også. Sirkel, trekant, ovaler. Buete linjer og rette linjer har vi også snakket om og kommer fram spesielt i mønstrene på fjærene og mønstrene på kroppen. Buer og rette linjen kan man også lage med penselen. Flere har gjort dette.

Redskapene barna har brukt er fargeblyanter, fettstifter, vann maling og pastellfarger.
Den voksne spurte nettopp noen av barna hva de lærte av å lage påfugl bildet? Svaret var tydelig; «Vi har lært å konsentrere oss»

Bildene kan du også se her: https://www.flickr.com/photos/55562407@N07/

IMG_8979 (Large) IMG_8981 (Large) IMG_8995 (Large) IMG_8956 (Large) IMG_8961 (Large) IMG_8987 (Large)IMG_8993 (Large) IMG_8969 (Large) IMG_8965 (Large) IMG_8973 (Large)IMG_8968 (Large)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails