onsdag 30. oktober 2013

Oppsummering av prosjekt sommerfugl.

En deilig dag, helt i slutten av august, fant noen treåringer en larve. Det ble starten på et lite sommerfuglprosjekt med naturopplevelser, ikt og forming. Vi startet med å google for å lære mer og vi viste boka Lille larven Aldrimett på storskjerm. Mer om det HER.

Det var stor stemning for å lage sommerfugler, og siden sommerfugler er symmetriske, har vi hatt fokus på at vingene skal være mest mulig like på begge sider. Vi malte og brettet for lage trykk, og vi brukte håndtrykk som sommerfuglvinger. Se HER.

På neste tur gikk vi på sommerfugljakt, og vi fant flere, men det var spesielt gøy med en Dagpåfugløyesommerfugl (et morsomt ord å øve på for treåringer) som vi kunne studere ganske nøye. Se HER.

Så var det at vi fikk en glup idé. For det er ikke lett å lage sommerfugler med maling og trykk, for malingen tørker mens man holder på og da blir det ikke helt likt på begge sider. Men med iPad fikk vi til vakre, symmetriske sommerfugler. Vi tok også bilder av barnas fjes, for det passer godt med øyne på vingene. Se HER

Til slutt kom vi over en idé med sommerfugler laget av fotavtrykk, og da laget vi DISSE:

Som en liten, artig aktivitet har vi også lekt med et sommerfuglspill på iPad. Hvis man blåser på iPaden, så kommer det mange sommerfugler svevende over skjermen. Hvis vi er helt stille, blir de borte. Vi koblet også iPaden til en større PC-skjerm, for å se bedre. Da ropte vi "Sommerfugl kom frem", og sommerfuglene kom svevende. Så måtte vi være musestille før vi ropte i kor igjen. Kjempegøy. Appen heter Butterfly. Hvis man trykker på skjermen, kommer det også flere sommerfugler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails