torsdag 24. oktober 2013

FN-dagen på Måne

 

Med utgangspunkt i prosjektet «Munch» og «naturen i endring» ønsket vi i dag alle foredrene velkommen til salgsutstilling. Pengene går til Plan International sitt arbeid med å forbedre barns levekår. Myrertoppen barnehage har vært fadder for Dancan fra Kenya siden 2005. Han er født i 2002 og er blitt en stor skolegutt. Skolen ligger nesten en time fra der han bor. Han synes det er langt å gå, men han og resten av lokalsamfunnet er veldig glad i skolen sin. Og de er svært takknemlige for Plan sitt arbeid for bl.a. å få reint drikkevann til skolen. 

Froskene (femåringene) har gått i dybden av Munchs malerier og fargevalg. De har vært på utstilling og sett, blitt inspirert og skapt egne uttrykksfulle bilder. Fargene fra Munchs bilder har de sett på nå i høst, mange av de samme fargene går igjen i naturen denne årstiden. Barna har blant annet brukt maling, kritt og fettstifter i sine bilder.

Knertene (seksåringene) har sett på naturen i endring, de har tatt bilder av høsten og brukt disse. Bildene ble sett og redigert på storskjerm, deretter redigert gruppevis. Det var en så populær aktivitet at de også redigerte egne selvportrett som nå er del av utstillingen. Vi redigerte på iPad med appen «You Doodle». De har også laget malingstrykk med blader.

Barna på Måne bruker mye forskjellig utstyr, mange teknikker og variert materialer underveis i alle våre prosjekter. Alt fra pensel, svamp, pastellkritt, oljekritt, maling, iPad, datamaskin, fotoapparat, blader og annet naturmateriale brukes i kreative prosesser. De har lekt seg med primærfarger, sett på kontrastfarger og eksperimentert med ulike fargeblandinger.

Alle FN-dag innlegg fra hele huset 
Forberedelser til FN-dagen 2012, 2011, 2010


Noen av barna har også samarbeidet om et par veggbilder. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails