mandag 14. januar 2013

Prosjekt rundt dyrene i Hakkebakkeskogen

Vi har startet med et ganske omfattende prosjekt hos 2-åringene. Thorbjørn Egner er i fokus i år, og vi har tidligere holdt på mye med Jumbo, og litt med Kardemommeby. Etter jul har vi snakket om Hakkebakkeskogen og sunget noen av sangene. Vi har valgt å ha en utvidet vinkling på temaet, og med fokus på bjørn, rev, hare og mus, som er de viktigste dyrene i Hakkebakkeskogen, vil vi trekke inn flere eventyr, fortellinger og sanger. Dermed har vi prosjekt for lang tid fremover.

Vi har startet med fokus på bjørn og rev. Vi synger Bamsens fødselsdag og det er spennende å snakke om reven som vil spise musene. Vi har laget Reveboka og Bjørneboka med bilder, sanger og litt faktaopplysninger. Disse bruker vi i samling og de er tilgjengelige for barna ellers også (de er laminert så de tåler en trøkk)
Vi har malt i flere omganger nå for å lage et stort veggbilde med dyrene i riktig størrelse. Vi har malt med blått til himmel, grønt til skogbunn og trær, gult til sol, oransje til rev og brunt til bjørn. Vi har klippet og tegnet og limt. Fredag fikk vi på plass reven, og i dag kom selveste bjørnen på plass:
Etter hvert skal vi lage en hare og en bitteliten mus.

I samlingsstundene, etter høytidelig lystenning,  har vi startet med eventyret om Bjørnen som ble stubbrumpet. Vi har et miniteater med figurer som illustrerer handlingen, slik at barna lettere forstår og får inn begreper. Vi holder på med samme eventyr mange ganger.
Etter denne lille seansen er det tid for å spille rollene selv. En av gangen får komme frem på "isen". På med bjørnelua og hale. Så synger vi "Bamsemannen fisk med halen, iskaldt iskaldt vann. Huff så kaldt i stumpen, fryser hele rumpen (barnet reiser seg opp og halen ligger igjen på isen) Bamsemann, å Bamsemann, hvor er din hale nå?" (mel. Bjørnen sover)
Helt til slutt må vi selvsagt ta noen runder med Bjørnen sover. Da er alle bjørner samtidig og vi brer over dem "bjørnepelsen", og gjett om det høres når alle våkner og brøler samtidig!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails