lørdag 21. januar 2012

Timelaps

IMG_0913 (Medium)

I dag kastet vi oss over noe nytt i barnehagen. Vi tok med oss to fargede isklumper inn, koblet opp kameraet til dataen og satte det til å ta bilde hvert 15. sekund. 40 minutt og 164 bilder senere ble resultatet som følger:

(Teknisk informasjon nederst i innlegget)

Isklumper som smelter, 40 minutter på 17 sekund…

IMG_0911 (Medium)IMG_0915 (Medium)  IMG_0917 (Medium)

Litt teknisk informasjon:

Vi brukte et Canon 550D speilreflekskamera og koblet dette til datamaskinen, kameraet stod selvsagt på et stativ. Vi brukte “Canon utility”, en programvare som følger med Canon-kameraer til å ta bildene. Her kan man ta bilder rett til datamaskinen, og har blant annet mulighet til å stille inn å ta bilder i faste intervaller, i vårt tilfelle hvert 15. sekund. Dessverre klikket programmet to ganger under seansen, så det er et par hopp på filmen. Men det er bare sjarmerende.

Belysningen var bare en helt enkel kontorlampe, taklyset var av for å slippe sjenerende skygger. For å få litt fortgang i smelteprosessen satte vi på en varmeovn rettet mot isen.

Da isen var smeltet hadde vi 164 bilder som vi la inn i Microsoft Live Movie Maker, et program som fungerer greit til enkle oppgaver som dette. Vi valgte at hvert bilde skulle vises 0.10 sekund, eller 6 bilder i sekundet. Så lagret vi filmen i WMA-formatet. Og vips så fikk vi 40 minutt på en 17 sekunders film .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails