fredag 16. september 2011

Inspirasjon i barnehagen

 Etter at vi fant larver tidligere i sommer har det vært inspirasjonskilde til mange forskjellige ting. Fra lek til maling, tegning, papirbretting, klipping, plastlina osv. Inspirasjonen i barnehagen flyter alle veier, fra levende vesener, til invitasjoner og møte med fantasivesener, digitale spill og mange, mange flere ting.

Det barna lar seg inspirere av er et strålende utgangspunkt for oss voksne. Noen ganger kommer inspirasjonen fra oss voksne i barnehagen og vi forsøker å skape noe som barna kan delta i videre. Andre ganger er det helt andre ting som inspirerer barna. Uansett er det mange kilder til inspirasjon i barnehagen og vi som voksne bør ikke definere noe som mer feil eller riktig avhengig av egne kulturelle preferanser.

Men vi kan presentere egne kulturelle preferanser som del av inspirasjonsdelen. Barna lar seg inspirere både av det og av kommersielle aktører, så avhenger det av oss voksne hvordan vi bidrar til at barna får utløp for sin inspirasjon. Vi må respektere den kulturen som oppstår hos barna og som tidvis kommer til uttrykk gjennom lek. Det er barnas egen kultur og ikke barnekultur skapt av voksne.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails