fredag 18. februar 2011

Hva er følelser, del to

På fredager har vi tid til å ha smågrupper og i dag benyttet vi muligheten og en voksen hadde med seg tre barn på stillerommet. Der hadde vi en fin samtale om følelser. Hva er det? Barna syntes nok dette var ett litt vanskelig ord. Men de forklarte " at det er noe du kjenner". "For eksempel at det klør". Etter hvert kom vi inn på at man kan føle ting inni seg også, ikke bare utenpå huden. "Ja, man kan være sjenert, sa en gutt på 5 år". " Da er man litt redd, og så blir man stille".

Så vi gikk over til følelsen, REDD, som ble forklart av barna. "Da rister man med tennene". " ...og skjelver som når man er kald". Hvordan kan man se at noen er redd? Gutten viser ved å ta hendene rundt seg selv og sperrer opp øynene. Etter litt prat rundt dette gikk vi videre til SINT. Barna visete med ansiktsuttrykk. De forklarte at man får smale øyne og stramme lepper, og rynker på øyenbrynene. Vi snakket om hvorfor man blir sint, ulike eksempler. En gutt forteller at han blir sint på steinen hvis han faller på den og får vondt. Da får han lyst til å knuse steinen. En annen forteller at hvis han blir sint på mamma får han lyst til å slå henne på rumpa.

Deretter snakket vi om det å være LEI SEG. Barna viser med triste øyne og store lepper som peker litt nedover. De forteller at de synes det er lett å se at andre barn er lei seg, men ikke når voksne er lei seg. Dette er noe for oss voksne å tenke på.

Vi avsluttet med GLAD. " Da smiler man". Barna viser med store smil. Hvordan kan man se på øynene til noen at de er glade da? " Da blir øynene bøyd og smale."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails