fredag 23. april 2010

Bukkene Bruse

Bukkene Bruse-eventyret er også skrevet som en fin sang, som Stjernebarna en stund var veldig opptatt av å synge. Hver dag måtte vi synge denne sangen, og når vi kom til den delen med trollet, så gjorde de seg litt skumle og prøvde så godt de kunne å bli grovere i målet: "Så gå da!" sa trollet...
Og høydepunktet i sangen var så absolutt når "store Bukken Bruse stanget trollet ned i vann"; ivrige barn bedyret høyt og tydelig at "trollet ramla!"

Vi fant ut at vi hadde lyst å gjøre litt mer ut av barnas interesse for Bukkene Bruse, også fordi enkelte av barna tydelig syntes trollet igrunnen var ganske skummelt (noen ganger blir man skremt av egen fantasi...). Så vi lekte mye Bukkene Bruse både inne og ute; benker ble broer og noen laget elver ute, voksne og barn ble både bukker og troll, og vi hang opp bilder av norske eventyrtroll rundt omkring på veggene. 

Da barna på Stjerne er veldig veldig glad i forming, ga vi dem fargeleggingsark med bukk, troll, bru og en seter de fikk male på; og så klippet vi voksne det ut etterpå. Så la vi et stort stort maleark utover hele bordet, og barna gikk amok med sine kunstneriske evner. Dette arket ble brukt til å klippe ut diverse Bukkene Bruse detaljer; en foss, en blomstereng, trær, en sol... Og alt dette ble satt sammen til en kjempefin og stor collage på galleriveggen vår inne på basens hovedrom!
Bukkene Bruse-prosjektet vårt startet altså som bare en sang i vårt daglige reportoir, og som sammen med barnas iver og interesse vokste til noe som varte i nesten en måned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails