mandag 26. april 2010

Illustrerte fortellinger

På Måne har vi en pågående prosess hvor barna lager egne illustrerte fortellinger. Det hele startet med et barn som kom i barnehagen med en bok hun hadde laget hjemme. Hun ville fortelle meg hva hun hadde tegnet og dermed var vi i gang. Jeg skrev ned fortellingen hennes, scannet inn bildene og lagde så en perm hvor hver tegning var lagt inn med teksten som hørte til tegningen.

Dermed fikk hun en egenprodusert fargeleggingsbok med tekst.

Det inspirerte vennen hennes som også ville lage en slik. Dermed samlet jeg inn hans fortelling med tilhørende tegninger og gjorde det samme. Disse fortellingene ble lest opp i samlingsstund før vi hadde femårsklubb. Det skapte et veldig engasjement og stor interesse. Dermed har dette utviklet seg til å bli et prosjekt vi har gående parallelt med alt det andre hverdagen inneholder.

Da vi har bloggen Fra Tegning Til fortelling var det naturlig å legge ut det første innspillet som dro i gang dette prosjektet. Men da det var såpass mange av barna som gjerne ville lage egen "bok" forenklet jeg det hele litt med å sette sammen noen ark med en splittbinders slik at de fikk hvert sitt hefte. Så på fredagen tegnet de så skrev jeg ned historien, så fortsetter vi til uka slik at de fargeleger når de har tid og anledning.

Noen tegner og fargelegger hver tegning ferdig før de går videre i historien sin. Det ble såpass mange engasjerte barn at jeg måtte slippe opp på den tiltenkte strukturen som dannet seg undervei i mitt hode. Meningen var at de tegnet så fortalte meg historien sin, slik at de var lengst mulig i fortellingen uten avbrudd før den ble nedtegnet. Men, ting går ikke alltid som planlagt. I hvert fall ikke når man egentlig ikke har planlagt det men det er barna selv om tar grep ;)

får vi se om vi tar den omstendige jobben med å scanne alle tegningene og sette det inn i et word dokument sammen med teksten eller om vi skrive det inn på datan, klipper og limer det inn på arket det hører til. Så kopierer det og setter kopien sammen med splittbindersene slik at barna ikke får klipp og lim varianten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails