tirsdag 4. september 2012

Knertesamling

September04_ 065 (Medium) 

I dagens samling for tre- og fireåringene begynte vi med litt enkel begrepstrening.

1)Størrelser – stor og liten. 

2) Form – firkant og trekant.

Barna ble plassert i en halvsirkel og skulle sitte på hver sin papirfigur, tre- eller firkant. Så kikket vi i den store boka og fant bilder av et stort og et lite hus. Men hva slags hus var dette. Det store var et slott mente barna. . .  eller et palass, eller en borg eller en blokk. Det lille var et hus. Kunne det også ha en annen betegnelse tro? Forslagene var mange; lekehus, gård, hundehus, hytte, naust osv. Dette hadde de greie på.

September04_ 072 (Medium)

I boka fant vi også bilder av ting som hadde samme form som firkanter og trekanter. Barna skulle derette ta fram sin lapp som de satt på og finne ut hvilken form deres egen lapp hadde. Noen hadde små firkanter og andre hadde store trekanter. Hadde noen like figurer? Var den noen som hadde en figur som ikke var lik noen andre sin?

September04_ 139 (Medium)

Deretter kikket vi igjen på det lille og det store huset og så at det var bygget av både firkanter (huset) og trekanter(taket). Kun vi bygge hus av våre firkanter og trekanter?

September04_ 145 (Medium)

Det kunne vi, og dermed fikk alle sette opp lappen sin på veggen slik at vi fikk store og små hus og noen telt sånn litt innimellom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails