mandag 12. desember 2011

Midler fra FN Café til Fattighuset

Etter siste FN café kom det ønske om at noe av overskuddet skulle gå til barn og familier her i byen som ikke har det så greit. Derfor har vi i dag satt inn et bidrag til det arbeidet Fattighuset gjør her i Oslo. Fattighuset drives av frivilige som gjør en imponerende innsats, særlig nå før jul.

I barnehagen har vi i årevis arrangert FN café i forbindelse med FN dagen. Siden 2005 har vi finansiert et fadderskap gjennom Plan Norge på denne måten. Vi har arrangert galleri med barnas egne produkter, dette har variert fra base til base og fra år til år. Vi har solgt saft, kaffe, boller o.l og hatt forestillinger, musikksamlinger, konserter osv. Dette har vært en av de store arrangementene hvor foreldrene inviteres inn  i barnehagen. På blogg dokumenterte vi det første gang i fjor.

Givergleden er stor og vi har fått mulighet til å gi i forbindelse med noen av de store naturkatastrofene de siste årene. I den forbindelse har vi støttet Leger uten grenser sitt arbeid under flom katastrofen i Pakistan 2009, Plan sitt arbeid for barnaHaiti i 2010 og 2011. Og nå i augus gav vi til Plan sitt arbeid i bekjempelsen av sultkatastrofen på Afrikas Horn.

Denne katastofen har vært stor i omfang og det har skapt engasjert hos mange. Røde Kors har hatt noen vellykkede innsamlinger med sin digitale innsamlingsbøsse hvor privat personer kan starte egen innsamling. En av foreldrene i barnehagen dro i gang en aksjon kalt Nerd aid med dette verktøyet og  samlet inn 1million kroner til Røde Kors sitt arbeid på Afrikas Horn.


3 kommentarer:

 1. Det er veldig positivt at man gjør noe for dem som ikke har det så bra i julen. Men jeg er skeptisk til at penger er gitt til fattighuset etter diverse oppslag i pressen:

  "Julegaver for hundretusenvis av kroner forsvant etter at de ble samlet inn til Fattighuset i Oslo i fjor, og bare noen få gaver nådde frem til byens fattige, hevder tidligere frivillige."

  http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7897891 - 30.11.2011

  Det hadde vært fint om vi hadde fått bli med å beslutte i forkant hvem vi ønsker å støtte! Jeg trodde vi ga penger til Plan Norge på FN-kafeen...

  SvarSlett
 2. Hei, det stemmer at penger som ble sanmlet inn gikk til Plan og vårt fadderskap gjennom Plan. Det er snakk om noen av de pengene som er til "overs". Vi har satt av penger til et nytt år med fadderskap gjennom Plan så Plan får alltid støtte når vi arrangerere FN cafè.

  Når det gjelder Fattighuset, så så kan jeg forstå at det kan vekke litt skepsis men de har ryddet opp i rekkene og har omorganisert seg med nytt styre osv.

  Trist at noen ødelegger for mange, særlig når det også går utover rykte til en institusjon som gjør en jobb kun basert på frivillig arbeid. Men igjen, hovedandelen av pengene vi samler inn går til vårt fadderskap og Plan.

  Vi har også gjennom mail tidligere opplyst om at vi har bidratt med "overskudd" til humanitære katastrofer. Det er første gang det har blitt gitt noe til hjemmlige formål.

  Foreldregruppa må gjerne komme med innspill om det er ønske om andre gode formål som dere ønsker at vi skal støtte gjennom FN cafèn. Som nevnt gir vi alltid hovedstøtten til Plan.Både gjennom fadderskapet men også deres arbeid i spesielle katastrofer. Da vi gav til Leger uten grenser for et par år siden ble de valgt ut da de var den Norske organisasjonen som var best etablert på stedet( Flomkatastrofen i Pakistan).

  SvarSlett
 3. Men takk for tilbakemeldingen, vi burde kommunisert tydeligere dette i forkant. Det får vi ta på vår kappe.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails