tirsdag 20. juli 2010

Når kokken har ferie må barna også hjelpe til...

I dag har vi hatt eggomelett med skinke og grønnsaker fra i går. Ved siden av ble det servert paprika og tomater som barna var med å handla på butikken i går.

Når man lager eggomelett trenger man litt forskjellig:
 Så må råvarene vaskes og grønne stilker og annet rusk må fjernes...
Deretter kan vi starte med omelettrøra, og da må vi selvsagt ha egg. Mange egg...
Kommentar underveis: "Ekke dette kult`a!!"
 Så må eggeskalla fjernes, ikke godt med knasende omelett...
 Hvor mange? Det var visst tolv i kartongen det er kjekt å vite når vi skal blande inn melka...
 En teskje pr egg, en, to, tre osv... Og vi har to boller så tilsammen har vi 24 egg, det blir 24 skjeer med melk det...
Så må alt piskes sammen, det viste seg å være litt vrient å her måtte vi voksne bidra litt...
 Så må formene smøres og gjøres klar...
Men dette skal bli en skikkelig superomelett, så vi trenger flere ingredienser...
...mmm...gode ingredienser...
...hm...smake?...
Litt må i omeletten også...Grønnsakene er fra gårsdagens fiskelunsj og er krydret med masse deilig hvitløk...
Ferdig!!
 Maten er servert...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails