onsdag 6. mars 2019

Vennlighet og varme hjerterSafirbarna, 4-åringene, har og har hatt fokus på vennlighet, varme hjerter og å gjøre hyggelige ting for hverandre. Dette kobler vi også opp mot årets tema som er CARE i barneperspektiv. Vi ønsker å utvide vennskap og venne-begrepet til å romme vennlighet i hverdagen og mer generelt i samfunnet. For å fange opp dette temaet lagde vi en litt annerledes adventskalender.
Adventskalenderen i 2018 var hjertelig, kreativ og gavmild.


Et navn ble trukket ut av juleboksen hver dag. Barnet tok ned dagens hjerte og fant et navn på baksiden. Barnet valgte en julepynt som ble malt, pyntet og laget skikkelig fin. Denne ble gitt til personen som hadde sitt navn skrevet bak på hjertet. Å lage noe som blir til stor glede for andre er veldig fint. Å leve seg inn i hva en annen person liker og blir glad for er en viktig utfordring og en utvidelse av barnas erfaringsverden. Julepynten ble over rukket med stas og en god juleklem!

 


Så kom første fredag i desember og vi tenkte: hvordan kan vi glede mennesker rundt oss litt ekstra og vise «care»? Vi landet på å gi noe godt til foreldrene, ikke bare «våre» foreldre, men alle som kommer innom barnehagen. Vi hadde mye pepperkakedeig, så da brukte vi en formiddag til å bake pepperkaker som skulle gis bort.

Vi ordnet et fint julebord ute på verandaen. Dekket på med varm julesaft og pepperkaker. Barna sto og hilste velkommen, serverte og sa God Jul!

Vi gjentok suksessen neste fredag, og da ble det servert kakao i vinterkulden.
Dagen da det ble servert julegrøt med mandel i, fortsatte vi med vennlighet. Barnet som fant mandelen reiste seg på krakken og fikk fine vennlige ord om seg selv, av de andre.

Å si fine ord til hverandre i strukturert form er noe vi gjør nå og da. Etter jul har det begynt et nytt barn i gruppen. Etter noen uker hos oss var det på tide med en stor dose vennlige ord til han.

Selvfølgelig markerte vi Hjertedagen (Valentinsdagen) også. Barna laget hjertekort til hverandre. Stilig pyntet kort med et vennlig ord til en venn på avdelingen. Kortene ble overrukket i samlingsstund og de fine ordene ble både gitt og tatt imot med mye glede og varme.


Selvfølgelig fortsetter vi å spre vennlighet og varme rundt oss fremover!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails