torsdag 20. februar 2014

Vi undersøker snøen, inne!

Vi  på stjerne hadde lyst til å se litt nærmere på snøen, så vi tok den med oss inn!


Nå som snøen har kommet i forholdsvis store mengder og vi en rekke ganger har vært ute å lekt i den, ville vi undersøke den litt nærmere, så vi fylte et basseng med snø og tok det med inn på basen.


Ettersom vi denne måneden har fargen rød som tema på ettårsbasen var vi jo nødt til å farge snøen rød. Vi brukte matfarge blandet ut i vann, slik at det ikke skulle være noen farlige stoffer barna fikk i seg.

Det ble en morsom lek rundt det å klemme på spruteflasken slik at fargen kom ut på snøen (og alt mulig annet rundt). Det krevde mye konsentrasjon og klare å koordinere det å holde flasken og klare klemme inn spaken slik at fargen kom ut. Samtidig som man selvfølgelig også skulle klare å se at fargen sprutet ut uten å treffe seg selv i ansiktet.


Snøen var morsom å leke med, den kunne formes, deles opp, kastes rundt, gnis og klemmes utover og snøklumpene kunne være så mangt, som på bildet under - et jordbær.
Da vi undersøkte og lekte med snøen var også sansene et ekstremt viktige verktøy. Var snøen kald eller varm? Våt eller tørr? Hva smakte den? Hvordan lyd lagde den da den traff gulvet? og hvordan ser snøen egentlig ut?

Det ble også brukt mange forskjellige rekvisita for å undersøke snøen, blant annet kniv og gaffel, kopper og tallerkener, biler og div andre leker. Bilene fungerte perfekt som noe som kunne frakte snøen fra bassenget og inn i munnen, slik at man fikk smakt på den.Snøen var også perfekt å ha i koppen som "kaffe" til "is-kaka".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails