lørdag 24. august 2013

Vi registrerer og forsker på humlene i barnehagen

Det er en funksjon på iPaden, en funksjon som gjør at vi kan utheve tekst så leser iPaden opp teksten for oss. Dette falt godt i smak hos noen av de eldste gutta da de gikk ut på humlejakt tidligere denne uka. Vi brukte vår favoritt informasjonsside om humler, Artsdatabanken, og fikk informasjonen vi var ute etter.

Fra Artsdatabanken tok vi skjermbilder av humlene(press hjem og av knappen på iPhone eller iPad, bildet legger seg i arkivet). Vi satte bildene inn i en app som gjør det greit å lage bilder i serie og deretter hentet vi det inn i Word. Der la vi det i et skjema slik at barna hadde en avkryssningsliste med de vanligste humlene. Deretter kunne de gå ut og registrere manfold og mengde av humler i og rundt barnehagens blomsterbed.
Edit: Dette inspirerer også til krative krumspring, vi maler stein om til humler.

Gutta er sikre på at det er en steinhumle vi ser. Steinhumle er ikke med i arket som vi har laget, men de kjenner den igjen lell. Vi har ved flere anledninger både i samling med flere barn men også med de mest interesserte gått gjennom alle humlene i artsdatabanken. Noen begynner å få veldig god oversikt. Humla sitter lenge i ro på en blomst i bedtet på utsiden av inngangen til Måne.Gutta brukte iPaden både til å ta bilder og filme med, men også å høre mer informasjon om de humlene de mente de fant. Vi støtte på en og annen utfordring da jordhumlene er veldig like, men det fikk i gang mange fine samtaler rundt både farge, størrelse og itensitetsgrad på gulfarge.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails