tirsdag 7. mai 2013

Animasjon med lego

IMG_20130506_112256 (Medium)

(Litt teknisk info helt nederst i innlegget)

I går fortsatte vi med Tekno-torsdag (dog på en mandag) for Froskene. Den ene gruppen jobbet med animasjon. Vi skulle animere med lego. Planen var å først bygge et hus kloss for kloss, for deretter lage en liten filmsnutt med huset.

Det var fire stykker på gruppen, og barna byttet på å være bildesjef og animatører. Den som tok bildene måtte passe på at det ikke var noen hender med i bildet, og at man bare tok ett bilde. Det var nemlig lett å komme borti knappen to ganger.

IMG_20130506_112349 (Medium)IMG_20130506_104258 (Medium)

Etter litt over 200 bilder så vi oss fornøyde. Da var det bare å legge bildene inn i et program for å lage selve filmen og legge på noen tøffe lydeffekter. Resultatet ble som følger: (Bør selvsagt sees i HD)

Litt teknisk info. Vi brukte et Canon 550D speilrefleks til bildene, dette stod selvsagt på et stativ. Kameraet var koblet til en datamaskin med USB-kabel for å kunne bli styrt fra datamaskinen ved hjelp av EOS Utility, et program som følger med Canon-kameraer. Da alle bildene var tatt, la vi de inn i Pinnacle Studio 12, i utgangspunktet et videoredigeringsprogram, men det funker bra til bilder også. For å få litt lengde på filmen brukte vi 6 bilder i sekundet. Så la vi på lydeffekter og diverse annet finpuss før vi lagde en AVI-fil av filmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails