onsdag 30. mars 2011

Hånd og fotavtrykk.

Her på Stjerne jobber vi for tiden med prosjekt om "kroppen vår". I dag har vi konsentrert oss om hender og føtter. Barna valgte farger selv, og synes det var skikkelig moro å grise litt ekstra og se hva resultatet ble til slutt. Det skilte særlig på føttene og det ble mye latter.

tirsdag 29. mars 2011

Lefserull på grillen

Da femåringene var på tur i dag lekte de så mange fine regelleker at vi voksne hadde mulighet til å gjøre oss ekstra flid med turmaten. Lefse med salami, ketchup og ost. Løk, sennep og krydder som ekstra tilbehør for de som ville ha det.

Dyrespor

















Barna var helt sikre på at det var hjortebæsj, i morgen skal vi se etter i boka vår om dyrespor...

Støveldans

Etterhvert som det så smått blir våtere og mer sølete ute, kommer Stjernebarna til å bytte ut vinterskoene med støvler. Og siden støvler sitter litt annerledes på foten, og kan være uvant å gå med for toddlere som kun har noen måneder fartstid med å gå; er det fint å få litt støveltørrtrening på forhånd. Stor stas og stormende jubel: alle er vilt begeistret over støvlene sine :-)
 

mandag 28. mars 2011

"Vil vaske!"

... sa Stjernebarna, og satte igang med rundvask på avdelingen. Med klut i hånd og den rette dugnadsånd tok småttisene ansvar og satte rensligheten i høysetet denne tidlige mandagsformiddagen!

Og så avslutter man med seg selv, like greit å skure sitt eget ansikt også mens man er i siget!

"Hvor er Willy?"

Barna har vært veldig opptatt av "Hvor er Willy" boka i den siste tiden.
Med boka som inspirasjon fant barna ut at de ville lete etter Willy i barnehagen. Willy ble tegnet, klipt ut og gjemt av de voksne.


Så var det noen spente barn som var ute på willy-jakt...


Der er han!

fredag 25. mars 2011

Våren får hjelp av barna

 Ungene vil lage sommer i dag. De hakker og  bærer isen bort i bøtter.
Disse bøttene skal stå til sommeren og isen smelter. Her var det to som hakket og to som var gravemaskiner og kjørte bort isen. Samarbeidet var på topp.

Vaffeldagen

I dag markerer barnehagen vaffeldagen. I Myrertoppen barnehage serveres det lite sukker til vanlig, men når den store vaffeldagen er her da er det klart vi hiver oss rund og setter igang med høytidforberedelser. 
 Ikke alle tåler melk, men det er da ingen hindring for noe som helst

kreativ lek med uteleker, inne










Skattejakt med 3-åringene

Forrige uke fant bamsene et skattekart under brødmaten. Vi hadde allerede snakket om at det gikk et sagn om en sjørøver som bodde her i gamle dager, så kartet hadde høyst sannsynlig ligget og ventet på å bli funnet i mange hundre år! Vi kom frem til at det avbildede huset var barnehagen, som illustrert på bildet over. Det ble en lang tur rundt på lekeplassen, opp akebakken, gjennom og under huskestativene og rundt klatrestativet før vi endte opp med å gå rundt hjørnet på barnehagen.

Og all den letingen ga gode resultater! I snøen bak huset fant vi et grønt kryss. Kan skatten ligge under her, tro?

Vi måtte ikke grave lenge før det dukket opp noe rart; "det er en skatt!" Det viste seg å være tre termoser med varm saft og bananer i hullet. Litt av en skatt!


"Ha med dag"














Fredag er "ha med dag" på Måne, da kan barna ha med musikk, bøker og spill. Saker som fler kan ha glede av og barna kan dele med hverandre. I dag skapte denne boken veldig begeistring i barnegruppa og en av de voksne leste den i samlingen før frokost. Før selve samlingen var denne boken i fokus:

torsdag 24. mars 2011

Preposisjoner

 Mellom og gjennom
Gjennom esken, mellom stolene og under bordet...
I femårsklubb i dag repeterte vi litt begreper og kom også inn på noen  preposisjoner.

Sjørøverskute under bygging del to

Fremdeles under bygging, men tilgjengelig for lek...

Bondegårdsbilde og samling

I dag har vi jobbet videre med bondegården vår. En toåring var fast bestemt på at vi måtte ha noen fugler på himmelen. Vi googlet og fant også noen trær og en st bernhardshund, for når vi synger om han Ola som gikk en tur oppi Gudbrandsdalen, så møter han en slik hund. En sol måtte vi også ha.
Samlingsstundene våre foregår nå foran bildet, og vi må synge om alle dyrene (nytter ikke å ta noen snarversjoner her). Fola fola blakken, Bæ bæ lille lam, Med krøllet hale, Kua mi, Å jeg vet en seter; disse sangene er "obligatoriske". I tillegg kan vi synge Hva sier den kua, Gåtevise, Gøy på landet, Ola i Gudbrandsdalen og Telebondemannen. Så får vi se hva som dukker opp videre.

onsdag 23. mars 2011

Rødhettes skog, del 2

3-åringene har fortsatt på Rødhettes eventyrskog. Her ser vi jegeren, bestemor, et par ulver...
...og tre Rødhetter. Man trenger vel ikke bare å ha én??
Et fargesprakende bilde som dekker nesten en hel vegg :-)

tirsdag 22. mars 2011

IKT på Stjerne 2

Stjernebarnas interesse for pc'n er økende. De fleste har sikkert sett en hjemme, og kanskje fått lov å se og trykke litt. Her på Stjerne ser de titt og ofte at vi voksne jobber på laptopen, og barna får gjerne se en liten filmsnutt, høre musikk eller se på bilder, både på internett og egne bilder vi har lagret. Noen av barna har også fått leke seg i tegneprogrammet paint ved en tidligere anledning.

Igår stod en voksen og så på bloggen vår, og ei lita jente ble veldig nysgjerrig og ville opp på krakken for å kikke hun også. Bloggen fenget veldig med så mange store og fine bilder.
 Spesielt interessant var visst innlegget om fettfarger og papirbretting; den båten var grådig fin ja!

Da hun så at den voksne skrev på tastaturet, ville selvsagt hun også gjøre det samme. Og vi åpnet et nytt word-dokument der hun kunne taste løs så mye hun ville. Det var veldig gøy å se at det kom bokstaver opp på skjermen idet man trykket på en tast! Hun fikk velge hvilken farge hun ville skrive med, og rød var det soleklare valget. Etter en stund måtte vi avslutte da barnet ble hentet. For sikkerhetsskyld ble dokumentet hennes lagret.


Og idag da vi kom inn på avdelingen etter frokosten, fikk hun øye på laptopen og sa tydelig ifra at hun ville "skrive mere!". Så hun ventet tålmodig mens vi startet maskinen og åpnet det lagrede dokumentet hennes. Og så fortsatte tastingen. Forskjellige farger ble valgt, og vi fant mange fine bokstaver. Blant annet hennes egen, noe som var veldig stas, og så lekte vi litt med bokstavlyder mens vi holdt på.

Da den lille skribentet erklærte seg for ferdig, trykket vi på printerikonet og gikk ut for å se om "brevet" kom ut. Og jommen meg gjorde det ikke det! Utrolig stas å kunne vise fram et selvskrevet brev, og det måtte selvsagt henges opp på veggen inne på Stjerne!

Veggmaleri med bondegård, del 2

I dag fortsatte 2-åringene med å lage bondegård. For at ikke dyrene skal bli borte, må det jo være et gjerde på gården. Da bar det ut på kontoret for å sjekke makuleringsmaskinen. Der var det fullt opp, så da satte vi i gang.



En traktor og en kanin måtte også være med.

Fortsettelse følger HER

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails